"Als ik in mijn element ben, verbind ik de juiste mensen aan elkaar." Dat hoorde ik mijzelf afgelopen week zeggen tegen één van mijn BNI Orakel-maten. Sinds begin van dit jaar ben ik lid van ondernemersvereniging BNI Orakel. Met als eerste doel mijzelf en mijn bedrijf Tekst en Support per Uur een flinke boost te geven om in 2015 als schrijver op ‘eigen benen’ te gaan staan. De manier waarop de netwerkorganisatie BNI in het leven staat met hun motto ‘geven loont’ past juist bij mij.

Want naast het schrijven heb ik nog een andere kracht en gedrevenheid en dat is mensen helpen. Dat is misschien ook de reden waarom ik zo gemakkelijk in mijn eerste vak als managementondersteuner ben gerold. Ik help mijn managers graag en met alle liefde en inzet. Dat leverde veel resultaten op, vooral als de managers daar ook hun aandeel in leveren. Het effectief ondersteunen van managers kan namelijk geen eenrichtingverkeer zijn. Hier geldt: “it takes two to tango”. Je kunt nog zo proactief zijn als ondersteuner, als je van je manager geen duidelijke en tijdige kaders krijgt en minimale sturing, dan is elk eindresultaat suboptimaal.

Dat was even een uitstapje omdat ik de laatste jaren aan den lijve heb ondervonden dat er door hectiek en stress binnen de onderneming geen tijd meer was voor goed en tijdig overleg binnen het team van manager en ondersteuner. Nu weer terug naar verbinden en mensen helpen. Bij BNI geldt ‘geven loont’ en als ik terugkijk op dit jaar, heb ik dat nog onvoldoende gedaan voor wat betreft aanbevelingen geven en bezoekers meenemen. Ik heb wel op een andere manier gegeven door bijvoorbeeld een ander lid van BNI te helpen aan deelnemers voor haar trendworkshop. Weer een ander lid van mijn chapter heb ik op weg geholpen bij het opzetten van de structuur van zijn website. En voor een derde BNI lid heb ik een overzicht gemaakt wat zij met haar bedrijf allemaal wil. Graag wil ik aan deze hulp een vervolg geven.

Wat zou mij helpen – naast meer tijd – om meer aanbevelingen en bezoekers te genereren? Vraag me je te verbinden met mensen en geef namen en rugnummers. Dat deed een andere onderneemster twee weken geleden en zij noemde iemand uit mijn LinkedIn netwerk, die ik goed kende. En zo belde ik de beste vriend van mijn broer op om te vragen of hij in contact wilde komen met haar. En dat leverde een positief resultaat op! Naast het feit dat zij hem mocht bellen, had ik weer mijn relatie met hem opgefrist en ik beëindigde het telefoongesprek met een grote glimlach op mijn gezicht. We spraken af ook met elkaar weer eens af te spreken. Misschien gaat hij een keer mee naar BNI. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Dus lieve lezers, kan ik je helpen met jouw zaken, vraag mijn hulp dan op basis van zo concreet mogelijke gegevens door namen, rugnummers en organisatienamen aan te geven. Dan kan ik je helpen en verbinden. Eigenlijk werkt dit net zoals ik managers help bij het ondersteunen. Geef duidelijk aan wat je wilt en ik kan je helpen. Jij zit aan het stuur en bepaalt.

Karin Bodde

Tekst en Support per Uur

www.tespu.nl