Wat een jaar was 2014! Ik hoorde mij tegen mensen zeggen: “Ik heb ontzettend veel gedaan, in beide banen. Dat is goed maar deze situatie moet niet veel langer meer duren.” Terugkijkend op 2014 heb ik vanuit een intrinsieke wens en behoefte en ‘Tekst en Support per Uur’ steeds duidelijker vorm gegeven. Met de steun van thuis, mijn opdrachtgevers en zeker ook mijn maten van ondernemersvereniging BNI Orakel. Ik kreeg hulp uit verwachte én onverwachte hoeken. Ik heb veel mensen leren kennen en veel van hen geleerd. Mijn andere hectische baan bij de gemeente Rotterdam ging gewoon door, daar lag de focus vooral op de secretariële ondersteuning van de manager en het team. Het was niet eenvoudig om met alle tegenwind van kapotte printers, niet ingeregelde telefonie na een verhuizing en een structureel tekort aan vergaderzalen alle zaken te blijven organiseren en zelf overeind te blijven. En de combinatie van beide banen vergde veel. Maar ik ben er nog steeds.

Waarom wilde en wil ik ‘van werk’ veranderen en meer opdrachten binnenhalen voor Tekst en Support per Uur? Omdat ik zo ontzettend veel plezier en energie krijg van mijn werk als tekstschrijver. Terugdenkend aan de passieworkshop die ik in februari bij BNI volgde, zet ik mijn wensen c.q. passies nog een keer op een rij. Een mens heeft veel wensen en behoeften, maar ik kon ze met behulp de BNI workshop terugbrengen tot de kern.
Op 6 februari schreef ik aan welke persoonlijke passies ik graag meer invulling zou willen geven. Met andere woorden, als mijn leven ideaal is dan:
1. Help ik mensen met mijn opgedane ervaring en wijsheid;
2. laat ik meer plezier, humor en gekkigheid in mijn leven toe;
3. ben ik meer aan het creëren en bouwen;
4. heb ik meer intense relaties met de mensen die ik liefheb
5. en krijg of neem ik meer ruimte en vrijheid om mijzelf verder te ontwikkelen.

Deze passies zijn nog altijd actueel en zijn het waard om na te blijven streven. Afgelopen vrijdag had ik een ontzettend goed gesprek met één van mijn BNI maten. Ik kwam er toen achter dat ik nog een 6e passie had, die mijn leven nog mooier zou kunnen maken. En dat is mijzelf meer te uiten naar de buitenwereld. Aan de ene kant stel ik mij als schrijver in dienst van de ondernemer om diens stem te laten horen over zijn of haar onderneming. Aan de andere kant heb ik een behoefte om mijn ideeën. ervaringen en opvattingen te delen met iedereen om mij heen. De conclusie voor mijzelf is, veel bereikt in 2014 gewoon doorgaan in 2015 en doen wat je wilt. Ik ben benieuwd waar ik dan op 21 december 2015 sta.

Even stilstaan om terug te kijken en vooruit te blikken is áltijd goed om te doen. En als je goed over je bereikte resultaten nadenkt, weet je eigenlijk wel wat je volgend jaar te doen staat. Aan de slag mensen!

Karin Bodde

Tekst en Support per Uur

www.tespu.nl